Groep 6

20211026 103215

Juf Femke staat op maandag tot en met donderdag voor groep 6.

Op vrijdag staat juf Theatske voor de groep.

In groep 6 zorgen we met elkaar voor een fijne groepssfeer door veel te werken met coöperatieve werkvormen. Door deze werkvormen stimuleren we de samenwerking en leren de kinderen van en met elkaar.

Het ochtendprogramma bestaat uit de vakken rekenen, spelling, begrijpend lezen, taal en technisch lezen. Tijdens deze lessen leren we ook door te bewegen. Zo kijken we bijvoorbeeld welke groep in een estafettevorm de meeste keersommen kan uitrekenen.

In de middag werken we thematisch aan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en creatief. Tijdens het thematisch werken staan verschillende thema’s centraal. Een thema waar we dit schooljaar over werken is ‘wonen in Lemmer’. Hierin verwerken we bijvoorbeeld geschiedenis en aardrijkskunde en bezoeken we belangrijke monumenten of plekken in Lemmer.
In groep 6 starten we met topografie. We gaan aan de slag met Nederland en Europa. De kinderen krijgen hiervoor formulieren mee naar huis om te bestuderen.

Ook zijn de spreekbeurten dit jaar aan de beurt. De kinderen krijgen later in het jaar een handige uitleg mee naar huis.