Ouderavond 19 maart 2020

  • 02 februari 2020
poster opvoeden Lemmer A3 def

In verband met het Corona virus wordt de OUDERAVOND uitgesteld!

 

In het thema ‘Onze kinderen zijn de toekomst’ organiseren, basisscholen Tweespan en De Meerpaal, Daltonschool Sint Jozef en Prokino Kinderopvang voor de ouders in Lemmer en omstreken een gezamenlijke ouderavond met een lezing op donderdagavond 19 maart in het Zuyderzee Lyceum in Lemmer. De avond start om 20.00 en eindigt rond 21.30 uur. Aanmelden kan via de mail van school of bij de leerkracht.

Spreker op deze avond is Bart van Campen. Met behulp van bespiegelingen en sketches krijgen de aanwezigen op een energieke en humoristische wijze herkenbare situaties en reacties tussen ouders, opvoeders (leerkrachten) en hun kinderen (leerlingen) voorgeschoteld. Van Campen is als geen ander in staat ons mee te nemen langs het pad van de ontwikkeling van kinderen en wat we daarop tegenkomen.
De titel van de lezing is niet voor niks. Onze kinderen zijn de toekomst. Wij voeden onze kinderen om een plekje in de ‘toekomstige’ wereld te kunnen verwerven. Ongetwijfeld krabt u zich wel eens in vertwijfeling op uw hoofd met de vraag: Waar gaat dat heen. Wat we daadwerkelijk praktisch kunnen doen is om kinderen zo goed mogelijk te helpen hun weg te vinden. Een weg die soms bochtig is en dan weer recht. Hoe leren we onze kinderen om te gaan met problemen (de bochten), hoe dagen we ze uit (op de rechte stukken). Zo dat kinderen als ze volwassen zijn in staat zijn hun eigen weg zelfstandig, maar ook vanuit eigen talenten en wensen, te vervolgen. Het is goed daar als opvoeders eens bij stil te staan en er vanaf een afstand naar te kijken.