Gezonde school

Appels

Schoolfruit

Net zoals vorig schooljaar doen wij mee met EU schoolfruit. Woensdag, 12 november, starten we met het schoolfruitprogramma. Op onze vaste 'gruitdagen' woensdag, donderdag en vrijdag tot 19 april 2019 krijgen de kinderen fruit en groente voor de ochtendpauze.

Het aanbod zal gevarieerd zijn, lekker, leerzaam en gezond. Kinderen ontdekken nieuwe smaken, leren meer over waar ons eten vandaan komt en krijgen vezels, vitamines en mineralen binnen. Uit onderzoek blijkt dat schoolfruitdagen ervoor zorgen dat kinderen ook na school vaker fruit en groente eten.

Op de schoolfruitdagen nemen de kinderen alleen drinken mee.


Op de andere dagen stimuleren we een gezonde snack. Hieronder een paar alternatieve ideeën zodat u maandag en dinsdag niet met de handen in 't haar zit wanneer uw kind een appel of peer weigert mee te nemen:
- Snoeptomaatjes
- Worteltjes
- Snackpaprika
- Komkommer

Wij zullen het gaan merken op school: zien eten, doet eten (inside information: de smaken van kinderen thuis en op school verschillen soms echt enorm ;).

Meer informatie vindt u op: www.euschoolfruit.nl

 

Fruitdagen

Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen verkeerd eetgedrag en het ontstaan van overgewicht en welvaartsziekten. Ook blijkt dat kinderen te weinig groenten en fruit eten en te vaak kiezen voor ‘ongezonde’ tussendoortjes. Wat de leerlingen eten is de verantwoordelijkheid van ouders/verzorgers, maar de school kan kinderen helpen gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven. De praktijk heeft uitgewezen dat dit werkt! Daarom hebben we op onze school drie vaste 'gruitdagen' (groente/fruitdagen): de woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen nemen de kinderen groente of fruit van huis mee naar school en in uitzonderlijke gevallen (in overleg met de leerkracht) kan een boterham een alternatief zijn. Tenslotte: in de school en op het plein mag niet gerookt worden.