Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Leerlab

Waarom?

Tweespan biedt passend onderwijs. Dit geldt ook voor de leerlingen die meer aan kunnen dan de reguliere basisstof. Zij krijgen extra uitdaging, verrijking en verdieping.


Voor de leerlingen die daarnaast nog andere leerbehoeftes hebben en/of behoefte hebben aan “gelijkgestemden” in de klas is er de Plusklas”.


De Plusklas is een plek waar de leerling even helemaal zichzelf kan zijn, zich niet hoeft aan te passen of in te houden, omdat anderen hem anders vinden. Het is een plek waar de leerling zich gezien en geaccepteerd moet voelen. Het ontdekt dat er ook andere kinderen zijn die hetzelfde ervaren, er is herkenning.

 

Juf Henriette begeleidt de plusklas voor leerlingen uit de groepen 6 en 7. De leerlingen uit groep 8 gaan voor de plusklas naar het Zuyderzee Lyceum. De indeling van de groepen, alsmede de dagen waarop deze groepen bij elkaar komt, is inmiddels bekend. Ouders en leerlingen die hiervoor in aanmerkingen komen, hebben hierover bericht gehad. Ook blijft juf Henriette één dag in de week de plusklas in Sneek van KyK draaien.